Ibland går jag ut och äter middag också. En gammal vän tog med mig till Döden i grytan. (Måste kanske vara gamla bekanta för att våga gå med till ett ställe med det namnet) Hur som helst, stället är populärt och har fått flera av DN:s gulddrakar för bästa mat i mellanklassen.
Till förrätt delade vi på en stor charkuteritallrik på inrådan av servitören. Vi hade först tänkt oss varsin, men som det mesta här var den stor. Ett stort fat med urval av charkuterier och några inlagda vitlöksklyftor och soltorkade tomater. 135:- Till min stora sorg kände jag att det fattades något, Parmesan! Hur 17 kan man servera detta utan en bit god väl lagrad parmesanost. :-(
Som huvudrätt tänkte jag mig en grillad kyckling under tyngden av en tegelsten, men eftersom det var en halv kyckling (stor som en mindre tupp enligt vår eminente kypare) så föreslog han grillade lammracks. - Är det något kött på dem? frågade jag. - jo svarade servitören, du kommer inte att bli besviken. Det blev jag inte. Det var en rejäl bit rack kan jag lova, med mycket kött på. Rätterna serveras utan tillbehör och man beställer dessa till. Vi tog Brocolli (nog den godaste jag ätit) Kronärtskocka stekt i olja med vitlök, samt potatis krocketter med spenat och parmesan. Gott!!!
På min tallrik låg tillsynes en stor skiva mozzarella ost, när jag skulle smaka den visade det sig vara en av de största kryddsmörsbitar jag sett. säkert tio cm i diameter och två tjock. Lite väl mycket kanske, men satan vad gott det var. Vitlök och citron, mums.
Plus: mycket god mat, trevligt ställe, bra sevice.
Minus: Ingen parmesan till förrätten!, mängden kryddsmör var på tok förstor.
Det var ganska skönt att prommenera hem några kvarter efter middagen
torsdag, april 03, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar